Persbericht 65e Oneto verstuurd

We hebben de media vandaag het onderstaande persbericht toegestuurd. Bij deze de volledige tekst:

Dierenfestijn in Twente: van keuringen tot knuffelen

ENSCHEDE – Dierenliefhebbers houden 7, 8 en 9 december vast en zeker vrij in hun agenda. Dan namelijk wordt de 65e aflevering van de Oneto kleindierenshow gehouden in Hangar 11 op vliegveld Twenthe aan de Vliegveldweg 345 in Enschede.

Kleindierenshow is ondertussen een te bescheiden omschrijving van het evenement. Draaide het in de beginjaren vooral om de keuring van hoenders, sierduiven, water- en siervogels, konijnen en cavia’s, anno 2018 is die internationale keuring onderdeel van een veel groter festijn.

Zeldzaam

Op de grootste dierenshow van Oost-Nederland is de keuring van genoemde diersoorten nog altijd een belangrijk onderdeel. Bezoekers kunnen in Hangar 11 zo kennis maken met ruim 300 rassen. Met soms heel zeldzame en bijzondere rassen, zoals de in Nederland nog vrijwel onbekende blauwe holicer, een konijnenras.
Het gaat daarbij ook om tal van kleurrijke parkieten en papegaaien van de leden van de Parkietensociëteit en de prachtige park- en siervogels van de vereniging Aviornis. Op de Oneto hebben zij een eigen plek, waar ook veel informatie is te vinden over het houden en kweken met al die vogelsoorten.

Dierverzorging

Bij binnenkomst in de tentoonstellingshal, kunnen bezoekers onmiddellijk de diverse winnaars zien in een eregalerij. Behalve genieten van prachtige dieren, worden door hoofdsponsor Garvo diervoeding presentaties dierverzorging gegeven. Bij de aparte show van dieren van jeugdleden, is een kinderboerderij opgebouwd, waar je bijvoorbeeld kunt knuffelen met konijnen.

Wie geïnteresseerd is in historie, kan daarvoor terecht bij een stand met diverse spullen over de geschiedenis van de Oneto. En ondertussen worden nagenoeg doorlopend via een beamer informatie gegeven over de zogeheten Rassen van het Jaar, waarbij Garvo extra prijzen uitgeeft voor de winnende dieren in elke diergroep. Het gaat onder meer om de valkparkiet, de borstelhaar cavia, hangoor konijnen en het Cochin hoen.

De Oneto wordt gevormd door 24 verenigingen, met name uit Twente en de Achterhoek. Alle informatie is ook te vinden op een compleet nieuwe website: www.oneto.nl Ook op Facebook is de Oneto actief met een eigen pagina.

65e Oneto kleindierenshow:
Openingstijden, vrijdag 7 december van 15.00-22.00 uur; zaterdag 8 december van 09.00-19.00 uur en zondag 9 december van 09.00-16.00 uur. Entreeprijzen (pin aanwezig): volwassenen 6 euro, kinderen tot en met 16 jaar gratis. Doorlopende entreekaart, 10 euro. Locatie: Hangar 11 op vliegveld Twenthe, Vliegveldweg 345, Enschede. Parkeren is gratis.

0 0 stemmen
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht

Deel dit bericht met vrienden en bekenden!