Oneto 2020 gaat digitaal

De reguliere internationale Oneto Kleindiertentoonstelling van 4 – 6 december 2020 is vanwege de Covid-19 ontwikkelingen afgelast.
Voor velen een opluchting dat het aantal ontmoetingen nu wordt geminimaliseerd en daarmee de kans op herstel is ingezet.
Voor vele ook een teleurstelling dat hun fokresultaat niet beoordeeld wordt en dat de directe contacten met medefokkers en geïnteresseerden is weggevallen.

Met de afgelasting van de reguliere Oneto 2020 met de KLN/NBS Jeugdbondsshow, de NBS Bondsshow Oost, de KLO Bondsshow, NCC demonstratiekeuring en diverse verenigingsshows in voorbereiding, ontstond het idee voor een alternatief.

Wat kunnen we als Oneto doen voor onze (jeugd)inzenders, keurmeesters, bezoekers, partners als KLN, NBS, KLO, NCC, Aviornis en de Parkieten Sociëteit, maar ook onze hoofdsponsor GARVO, Kleindiermagazine en liefhebbers die van plan waren om kleindieren aan te schaffen via de vrije verkoopklasse?
Dit alternatief willen we nu vormgeven met een digitale keuring in verschillende rubrieken. Ofwel, stuur een digitale foto in van je fraaiste dier(en).

 

       

 

Wat betekent dit in het kort:

Inzenders kunnen zich aanmelden op de online schrijfpagina op de Oneto website. Hier vullen zij net als voorgaande jaren hun contactgegevens in.

Vervolgens selecteren zij per dier één van de vele rubrieken, vullen de diergegevens in, selecteren het herbenoemde fotobestand vanaf de eigen computer, betalen online €1,- per dier/foto waarna de inzender een bevestigingsmail krijgt van de inzending.
Inzenders kunnen meerdere dieren/foto’s indienen en een dier kan waar van toepassing, voor meerdere rubrieken opgegeven worden.

Vervolgens worden de inzendingen/foto’s per rubriek verzameld, geanonimiseerd en beoordeeld door een jury. Afhankelijk van de rubriek is dit een KLN/NBS keurmeester, of een vakjury, of een gelegenheidscombinatie.
De ingezonden foto’s en de winnaars worden na beoordeling getoond op het publieke gedeelte van de Oneto website. Ook worden deze foto’s beschikbaar gesteld aan Kleindiermagazine.

Momenteel zijn we in gesprek met keurmeesters en andere juryleden en onze partners voor het beschikbaar stellen van prijzen als GARVO premium diervoeders, Kleindierliefhebbers Nederland (KLN), Nederlandse Bond van Sierduiven (NBS), Kleindierliefhebbers Overijssel (KLO), de Nederlandse Hoenderclub (NHC), Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH), Nederlandse Vereniging voor Gedomesticeerde Watervogelfokkers (NVGW), etc.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de online inschrijfpagina waar men zich kan inschrijven, foto’s kan uploaden en online betalen. Met enkele dagen gaan we live en wordt u volledig geïnformeerd.

Het Oneto 2020 Digitaal Team

0 0 stemmen
Artikel waardering
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht

Deel dit bericht met vrienden en bekenden!