Gelukkig ‘huwelijk’: Oneto en Parkieten Sociëteit Twente 10 jaar samen

Het is een bijzondere Oneto. Want de 65ste editie is tevens de tiende keer dat de liefhebbers van kleindieren samen optrekken met de fans van parkieten en papegaaien. En dat huwelijk tussen Oneto en de Parkieten Sociëteit Twente begint nu toch wel op echte liefde te lijken. We kunnen het gewoon heel goed met elkaar vinden en weten precies hoe we elkaar kunnen versterken.

Show
Ook de Parkietensociëteit draagt bij aan het streven van de Oneto om een breed publieksevenement te presenteren. Of zoals voorzitter Cristel Vollema van de Parkietensociëteit het uitdrukt: we zijn van een tentoonstelling doorgegroeid naar een show.

Autopech
De show van de Parkieten Sociëteit Twente had een bijzondere algemeen kampioen. Of beter: kampioenen. En in dit geval, het echtpaar Wim en Rieta van Bakel uit het Zuid-Limburgse Eikelhoven. Ze waren donderdag onderweg naar Enschede toen de camper van het stel door pech werd getroffen. Verder rijden was geen optie, het onderdeel dat moest worden vervangen was niet op voorraad. Bestuurslid Alexander Jassies bracht uitkomst. Hij reed de pechvogels tegemoet en nam bij de terugkeer hun dieren mee naar de Oneto. Wim en Rieta konden zo alsnog meedoen. En tot grote verrassing werd een hoornparkiet ook nog eens de beste van het hele stel.

De belangrijkste prijzen bij de Parkietensociëteit:

Henri Jansen uit Holten met een grijsrug dwergpapegaai; Hennie Mensink wint de Twente Cup met een Indische halsbandparkiet (93 punten) en Wim en Rieta van Bakel uit het Zuid-Limburgse Eikelshoven veroveren het algemeen kampioenschap met een hoornparkiet (94 punten).

De foto’s zijn gemaakt door Tom van den Berg, klik één keer op de foto voor een vergroting.

0 0 stemmen
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht

Deel dit bericht met vrienden en bekenden!