Aandacht voor betere spreiding shows bij opening Oneto

Dit moet we niet willen. Die zin sprak voorzitter Jan Dirk Nijkamp van Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) zaterdag 8 december meermalen uit tijdens de officiële opening van de 65ste Oneto kleindierenshow. Hij gebruikte die opening voor bestuursleden, ereleden, genodigden, sponsoren en de winnaars van de hoofdprijzen om dit punt te maken: het is zeer onwenselijk om de drie grote shows in Nederland – Oneto, Gelderlandshow en Noordshow – in een tijdsbestek van nog geen vier weken te houden.

Volgens Nijkamp wordt gewerkt aan plannen om dat vanaf 2020 anders in te richten. De grote landelijke shows worden dan meer verspreid over het seizoen. Dat is nog een hele klus, want de gewenste spreiding heeft ongetwijfeld weer gevolgen voor verschillende club- en open shows. De komende tijd wordt in samenspraak met alle betrokkenen gewerkt aan een oplossing.

In zijn speech ging Oneto-voorzitter Edgar de Poel dieper in op de toekomst van de hobby. Een toekomst waarin twee groepen dierenliefhebbers elkaar meer en meer moeten opzoeken. De fokkers hebben immers een kennis van zaken, eeuwenoude kennis van het verzorgen en omgaan met dieren. Dat is dé meerwaarde die zij te bieden hebben richting liefhebbers die nu bijvoorbeeld massaal commerciële informatiebijeenkomst over dierverzorging bezoeken bij winkelketens zoals de Welkoop. Het is voor onze organisaties aldus De Poel een kans om zo onze hobby weer volop in beeld te krijgen.

Naast de prijsuitreiking, werden drie Oneto-medewerkers gehuldigd. Zo werden Jan Bosch en Jan ter Horst (foto links) benoemd tot lid van verdienste. En onze ‘logistiek manager’ Jan Nijhuis kreeg de bloemen omdat hij werd aangewezen als vrijwilliger van het jaar. De man die onder meer verantwoordelijk is voor de op- en afbouw, was zichtbaar verrast. Deze drie mannen kregen volkomen terecht lof en hulde, zij vormen met veel anderen het fundament onder de show. Een topshow, aldus Nijkamp.

0 0 stemmen
Artikel waardering
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x

Pin It on Pinterest

Deel dit bericht

Deel dit bericht met vrienden en bekenden!